Jilemničtí zvedli nad hlavu pohár mistrů světa

Na MÚ v Jilemnici si občané mohli prohlédnout pohár hokejových mistrů světa Autor: DENÍK/Miroslava Jasanská

06.08.2010 06:00

Jilemnice– Starosta Vladimír Richter připravil občanům města na čtvrtek dopoledne milé překvapení. Na sociální síti Facebook zveřejnil, že se na Městském úřadu objeví pohár, který hokejoví reprezentanti České republiky vybojovali na Mistrovství světa 2010vNěmecku.

Trofej si nejprve prohlédli v příměstském dětském táboře, odtud putoval právě na úřad města a pouť po Jilemnici zakončil v místní nemocnici na dětském oddělení.

Replika poháru společně s originální zlatou medailí byla v Jilemnici vystavena dvě hodiny. I přes to, že informace pronikla na veřejnost na poslední chvíli, se přišlo s pohárem seznámit a vyfotit několik stovek občanů. Starosta se spolu s ostatními pracovníky úřadu nestačil divit, jak rychle se informace po městě roznesla.

„Byla to rychlovka, protože jsme to vyhlásili až ráno pouze přes Facebook. Když však vidím, jaký je o pohár zájem, tak jsem rád, že jsme lidem tímto způsobem zpříjemnili čas dovolených,“ řekl Vladimír Richter.

V Jilemnici se objevil přímo putovní pohár, který po mistrovství světa měli k dispozici nejen hráči a realizační tým, ale také sponzoři, a seznámili se s ním tak občané po celé republice.

A jak se pohár a zlatá medaile dostaly právě do Jilemnice? „Se známým jsem se domluvil, že nám bude zapůjčen od ČSAD Semily, které pro reprezentaci zajišťovalo během mistrovství světa dopravu autobusem,“ objasnil pouť poháru do města starosta Jilemnice Vladimír Richter.

Jaroslav Pich